2
استادیار گروه تاریخ و تمدن ملل اسلامی، دانشگاه زنجان.
3
دانشجوی کارشناسی ارشد تاریخ و تمدن ملل اسلامی، دانشگاه زنجان
چکیده
پیامبر گرامی اسلام از آغاز دعوتَش به دنبال برپایی دولت و نظام سیاسی کاملی بود. هنگامی که در مدینه به چنین دولتی دست یافت، با توجه به واقعیت اقتصادی آن شهر؛ یعنی دشواریهای زندگانی و فقر شماری از مهاجران، برای بِهسازی اقتصادی و تحقق عدالت اقتصادی و زُدایش فقر و کاهش محرومیت آنان، بسیار کوشید. برای نمونه، بر پایه اوضاع و احوال زمانی، قراردادهایی با گروههای مسلمان و نامسلمان آن جامعه میبست که بیشتر آنها به حوزه اصلی زندگی مردم؛ یعنی اقتصاد معطوف بودند. پیامبر با بهرهگیری از منابع مالی برآمده از قراردادها، برای رفع نابرابریهای اقتصادی و رسیدن به عدالت اجتماعی پایدار تلاش میکرد. این پژوهش، به روش توصیفی ـ تحلیلی به چیستی اصول و قواعد اقتصادی حاکم بر قراردادها و عهدنامههای پیامبر (ص) با دیگران پاسخ میگوید. بنابر فرضیه اصلی پژوهش، عدالت اقتصادی برجستهترین اصل حاکم بر این پیمانها بوده است.
تقوی سنگدهی, سیدهلیلا, امانی چاکلی, بهرام, عباسی, جمیله. (1395). اصول و قواعد اقتصادی حاکم بر عهدنامهها و قراردادهای دوره پیامبر(ص). سخن تاریخ, 10(23), 101-116.
MLA
سیدهلیلا تقوی سنگدهی; بهرام امانی چاکلی; جمیله عباسی. "اصول و قواعد اقتصادی حاکم بر عهدنامهها و قراردادهای دوره پیامبر(ص)". سخن تاریخ, 10, 23, 1395, 101-116.
HARVARD
تقوی سنگدهی, سیدهلیلا, امانی چاکلی, بهرام, عباسی, جمیله. (1395). 'اصول و قواعد اقتصادی حاکم بر عهدنامهها و قراردادهای دوره پیامبر(ص)', سخن تاریخ, 10(23), pp. 101-116.
VANCOUVER
تقوی سنگدهی, سیدهلیلا, امانی چاکلی, بهرام, عباسی, جمیله. اصول و قواعد اقتصادی حاکم بر عهدنامهها و قراردادهای دوره پیامبر(ص). سخن تاریخ, 1395; 10(23): 101-116.